Gezellig, genieten in Loenen!

’t Ruifje is al jarenlang een begrip in Loenen en omstreken. Ons prachtige sfeervolle en karakteristieke pand dateert uit 1923, waar vroeger diverse ambachten hebben plaatsgevonden. Een smid, klompenmaker, fietsenmaker en kruidenier hebben hier in het verleden huis gehouden. De reclameborden van de kruidenier zijn zelfs bij de aanbouw van de serre in de grond teruggevonden.

Sinds 1 januari 2015 zijn wij, Ferry en Debby Bloemendal, de trotse eigenaren van ‘t Ruifje. Een restaurant waar iedereen welkom is! Lokale gasten, de toeristische wandelaars of fietsers en ook honden. Ook wanneer u iets te vieren hebt, bent u bij ’t Ruifje aan het juiste adres; verjaardagmiddag, receptie of buffet. Er zijn vele mogelijkheden en die bespreken we graag met u.

Wij heten u van harte welkom om samen met uw gezelschap bij ons te genieten van een aangenaam verblijf knus binnen of buiten op ons landelijk tuinterras onder het genot van heerlijk eten & drinken.

Een fijne plek om af te spreken

Ons restaurant ligt prachtig aan de Veluwe en IJsselvallei tussen Arnhem, Apeldoorn en Zutphen. Even van de snelweg A50 of A1 af en u bevindt zich bij ‘t Ruifje een leuke locatie in Loenen op de Veluwe. Een gezellig restaurant waar u ook kunt aankomen als u onderweg bent.

Zoekt u een locatie  voor een zakelijke afspraak of centraal gelegen punt waar uw gezellig kunt borrelen, lunchen of dineren? U bent bij ons van Harte welkom in ons sfeervolle restaurant of op ons ruime tuinterras.

Een dagje op de Veluwe?

Vanuit ‘t Ruifje kunt u prachtige wandelingen en fietstochten maken. Heeft u al een wandel- of fietstocht gemaakt, kom dan genieten van een cappuccino met gebak, lunch of een goed diner. U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren. 

Meer informatie over de omgeving →

Lunch

Lunchen

Bij ’t Ruifje bent u aan het juiste adres voor een lichte lunch met een salade, soep of een rijkelijk belegd vers gebakken broodje. Stevige trek? Kies dan voor één van onze plate service gerechten.
Bekijk menukaart

Diner

Dineren

Even een avondje samen uit of juist met de hele familie dineren? Bij ’t Ruifje is er van alles mogelijk. We hebben een uitgebreide dinerkaart, voor ieder wat wils! Regelmatig wisselen we de (seizoens)gerechten, maar de favorieten zullen nooit ontbreken. Voor onze kleine gasten is er een kidsmenu met een leuke verrassing.
Bekijk menukaart

Iets te vieren?

Arrangementen

Wat leuk dat u overweegt om uw feest, jubileum of ander samenzijn bij ons te vieren. Al onze arrangementen zijn uitgangspunten en voorbeelden van mogelijkheden. Wij bespreken graag uw persoonlijke wensen en maken dan een offerte op maat. Neemt u gerust contact met ons op voor een afspraak.
Bekijk de mogelijkheden

Borrel

Borrelen

Binnen in ’t Ruifje is het huiselijk, knus en gezellig; een fijne plek om samen te komen. We hebben een uitgebreide wijnkaart, diverse cocktails en een ruim aanbod aan bieren van de tap. Een lekker hapje van onze borrelkaart maakt je middag compleet. In het voorjaar of zomer strijk je neer op ons heerlijke tuinterras en het genieten kan beginnen!
Bekijk menukaart