Loenen op de Veluwe

De omgeving rond ons restaurant is prachtig. U kunt hier eindeloos fietsen en wandelen. Zin in een lekker kopje koffie op ons tuinterras in het zonnetje? Of wilt u uitgebreid lunchen als tussenstop van uw wandel- of fietstocht over de Veluwe of de IJsselvallei? Of denkt u aan een warm heerlijk diner als afsluiting van een prachtig dag in de omgeving?
We verwelkomen u graag op dinsdag t/m zondag van 12.00 uur tot 22.00 uur.

‘t Ruifje is centraal gelegen hierdoor leent ons restaurant er ook uitermate voor als startpunt voor uw wandeling of fietstocht. U kunt bij ons gratis voor de deur parkeren. 

Wandelen en fietsen

Loenense enkenpad

’t Ruifje is het opstappunt is voor het Loenense Enkenpad/ Klompenpad met een route van 6, 9, 11km.  Start deze prachtige wandeling met koffie en huisgemaakte appeltaart bij ons, of sluit af met een heerlijke lunch of borrel!
Ontdek het mooie buitengebied van Loenen op de overgang van het Veluwemassief naar de IJsselvallei. Wandelen in een glooiend landschap over enken, langs sprengbeken, over historische landgoederen en door een natuurtuin. Klompen aan, rugzak op en gaan!

Meer informatie →

Happen & trappen

’t Ruifje is ook deelnemer van Happen en Trappen ‘Lekker loom aan de Veluwezoom’.  Deze fietsroute loopt 52km door de Veluwezoom.

Al meer dan 300 jaar trekken natuurliefhebbers naar dit gebied. En terecht, want het is er nog altijd wonderschoon. Dus spring op de fiets en trap mee, want met haar groene charmes weet Nationaal Park Veluwezoom iedereen te bekoren…

Meer informatie →

Meer wandeltips

Wandelen over de Loenermark 
Parkeerplaats nabij de schaapskooi
Loenermark, Droefakkers te Loenen
Er zijn 4 wandelroutes uitgezet:
• rode route van ruim 2,5 km
• blauwe route van circa 6 km
• zwerfkeienroute witte pijlen van 7 km
• zwerfkeienroute gele pijlen van 13,5 km

Meer informatie →

Er lopen ook prachtige routes over de Loenense Enk en langs de Waterval. Bekijk alle wandelroutes rondom Loenen op LoenenopdeVeluwe.info →

Ontdek de omgeving

Loenen biedt veel bezienswaardigheden denk aan Kasteel ter Horst, Ereveld, Waterval, de Middelste Molen en de Schaapskooi. In de omgeving zijn veel leuke activiteiten te beleven.

Ontdek de omgeving →

Een fijne plek om af te spreken

Ons restaurant ligt prachtig aan de Veluwe en IJsselvallei tussen Arnhem, Apeldoorn en Zutphen. Even van de snelweg A50 of A1 af en u bevindt zich bij  ‘t Ruifje een leuke locatie in Loenen op de Veluwe. Een gezellig restaurant waar u ook kunt aankomen als u onderweg bent.

Zoekt u een locatie  voor een zakelijke afspraak of centraal gelegen punt waar uw gezellig kunt borrelen, lunchen of dineren? U bent bij ons van harte welkom in ons sfeervolle restaurant of op ons ruime tuinterras.